Afectiunile ficatului

argila pentru sanatatea ta

Afectiunile ficatului

Hepatita, Steatoza,Icter, Pancreas, Pancreatita, Vezica Biliară

Cauze ale afecţiunilor hepatice:

Folosirea medicamentelor – long-term si a drogurilor. Toxinele puternice pot duce chiar si la insuficienta hepatica (hepatita). Diabetul daca nu este tratat corespunzător. Alcoolul induce boli hepatice mai crescute ca număr decât bolile hepatice virusase sau alte boli hepatice cauzate de alti factori.

Argiloterapia acţionează în aceste cazuri pe două căi:

Cura internă, constă în consumul unui pahar/cană de apă argiloasă (150 ml), cu min. 30-minute înaintea meselor principale. Apa argiloasă se prepară din argilă albastră si apă astfel: 100 gr. argilă la 2 litri apă plată/izvor care se amestecă cu o lingură de lemn şi se lasă la omogenizare min 4 ore. În primele trei zile se va consuma numai apa limpede de pe argilă urmând ca in următoarele 17 să se consume apa tulbure/agitată înainte de consum (așa numitul lapte de argilă), după această perioadă se face o pauză de 7 zile în care se va consuma din nou apa limpede de pe argilă. Pe măsură ce apa din vas scade se va completa cu alta, idem cu argilă. Durata este de min 3 cicluri (luni de zile) apoi este recomandat ca până la recăpătarea sănătății să se consume apa limpede de pe argilă periodic sau funcție de gravitatea bolii toată viața.

Cura externă constă în aplicarea de cataplasme subțiri ( călduțe) în zona ficatului, ce vor fi menținute 2 ore (dacă apare senzația de frig, proastă dispoziție, dureri), durata de menținere a cataplasmei se va reduce. Dacă sunt bine suportate, cataplasmele se vor pune în straturi mai groase (cca. 2 cm). În caz contrar se vor aplica cataplasme călduțe. Cataplasma se face prin aplicarea pastei de argilă (Azzurra Epiderma PAAR 01) direct pe piele şi se acoperă cu nailon/celofan sau un tifon umed pentru menținerea umidității pastei pe toată durata cât trebuie menținută (cataplasmă uscată =efect zero). Cataplasmele se aplică de două ori pe zi, de regulă seara şi dimineața.

Dieta recomandată pe durata tratamentului nu va conține cafea, alcool, grăsimi, lapte. Este recomandat consumul de peşte, carne de pui, legume, fructe, sfecla roşie, fructe;

Produse necesare: 3 buc Azzurra AAUR 01, 2 buc Azzurra Epiderma PAAR 01

Produsele pot fi comandate de aici.

Despre afectiunile ficatului :

Steatoza hepatica (ficatul gras)

Aceasta boala se caracterizează printr-o încărcare cu grăsimi a ficatului, grăsimi acumulate din alimentele consumate. Chiar dacă nu au fost descoperite toate cauzele care duc la apariţia steatozei hepatice, factorul determinant principal este alcoolul. Există cazuri când steatoza hepatică apare si la persoane care nu consumă alcool, ca grad de risc , obezitatea ocupă locul al doilea, alimentația necorespunzătoare poate şi ea duce, în timp, la apariția steatozei hepatice. În cazul alcoolului ca factor determinant (steatoza alcoolică), steatoza hepatică se poate agrava până la cancer hepatic.

Efectele argiloterapiei se vor resimți relativ repede în raport cu alte tratamente chiar alopate și vor putea fi văzute în rezultatele investigațiilor medicale chiar după prim lună de tratament.

Principalele minerale responsabile de vindecare sau ameliorare, după caz, sunt: fierul, argintul, sulful ,calciu, potasiu, seleniu, magneziu și cupru.

Complementar se pot urma cure cu ceaiuri din păpădie, gălbenele, coada șoricelului sau volbură, sunătoare. Ceaiurile se vor servi fără îndulcitori, călduțe, în cantitate de cca 500 ml odată, de regulă pe stomacul gol.

26.02.2023

www.argiloterapie.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *