Blog

argila pentru sanatatea ta

Azzurra- argila albastra pentru uz intern

Argila albastra untoasă de Râciu Azzurra Cod AAUR 01 Argila Albastră Untoasă de Rîciu Azzurra cod AAUR 01 Azzurra este unica argila terapeutica prezenta pe piața din Romania si nu numai, care are păstrate, TOTAE proprietățile de: câmp static (cca 8 m), umiditate, prelucrare cu instrumente antistatice, ambalare si uscare numai la soare, pana la…
Citește mai mult

Plagi deschise, furunculi, tromboflebita

Puroiul este eliminat şi ţesuturile se refac. Analiza efectuată în 1928 de profesorul Labourde, de la Facultatea de Farmacie din Strasbourg, a permis să se constate că argila curativă este sterilă, adică lipsită de germeni microbieni. Argiloterapia constă în aplicarea de cataplasme călduțe pe zona infectată, menținută în primele 2-3 zile 30 minute, apoi cca…
Citește mai mult

Argila albastra – miracolul din adancul pamantului

În total Argila Albastră Untoasa de Râciu- Azzurra- are in componenta nu mai puțin de 41 de minerale si oligoelemente, fiind în acest moment, datorită acestui conținut ridicat de minerale, cu adevărat unică.  Capacitatea de a trata multe afecțiuni, chiar combinate, vine din această fericită compoziție de elemente vitale pentru organismul uman. Dar să ne…
Citește mai mult

Afectiunile ficatului

Hepatita, Steatoza,Icter, Pancreas, Pancreatita, Vezica Biliară Argiloterapia acţionează în aceste cazuri pe două căi: Cura internă, constă în consumul unui pahar/cană de apă argiloasă (150 ml), cu min. 30-minute înaintea meselor principale. Apa argiloasă se prepară din argilă albastră si apă astfel: 100 gr. argilă la 2 litri apă plată/izvor care se amestecă cu o…
Citește mai mult

argiloterapia pentru afectiunile tiroidei

Afectiuni frecvente Tiroida poate functiona gresit in trei moduri: – poate elibera prea putin hormon tiroidian, determinând apariția unei afectiuni cunoscute sub numele de hipotiroidism (tiroida nereactiva) – poate elibera prea mult hormon tiroidian, rezultând o afectiune numita hipertiroidism (tiroida supraactiva) – țesutul glandular poate creste excesiv, determinând aparitia de noduli, mici tumefieri la nivelul…
Citește mai mult

Efect optim al argilei în detoxifierea organismului

Pentru a realiza cât de benefic este pentru organism mecanismul complex prin care argiloterapia realizează detoxifierea organismului este important să cunoaștem câteva cauze prin care nivelul toxinelor în organism este crescut. Mediul în care viețuim Fie că suntem la locul în care ne desfășurăm activitatea profesională sau în care locuim, acestea sunt expuse constant poluării.…
Citește mai mult

Reumatism articular, guta

Argiloterapia constă în cura internă cu apă argiloasă pentru detoxifierea organismului minim 21-25 zile. Se vor consuma 2 cani de apă argiloasă, de regulă seara si dimineaţa cu 30 minute înainte de mesele principale. In cazul gutei consumul de „lapte de argila” (apa argiloasă) va crește la 3 cani pe zi şi vor fi completate…
Citește mai mult

Dermatoze, dermatite, eczeme, psoriazis, herpes..

Cura externa: cataplasme si bai cu apa argiloasa; Pentru cazurile severe, cataplasmele se menţin cca 1 oră şi vor fi înnoite şi mai repede în cazul sezaţiei de căldură insuportabilă, se vor pune 3-5 cataplasme pe zi, după ce în prealabil eczemele sau spălat cu ceai de muşeţel. Cataplasmele vor fi acoperite cu nylon sau…
Citește mai mult

Gastro-duodenita si ulcerul gastro-duodenal, Gastrita;

Argiloterapia recomandată, presupune o acţiune externă cât şi internă pentru eradicarea acestor afecţiuni foarte dureroase. Cura externă presupune aplicarea de cataplasme reci pe scobitura epigastrică (partea superioară a abdomenului), între mese. Cura internă constă în servirea a unei cana/pahar (200-250 ml) cu apă argiloasă sau 2-3 granule de argila, cu minim o jumătate de oră…
Citește mai mult

Argiloterapia pentru Spondiloza anchilozanta

Argiloterapia Proprietățile argilelor terapeutice de a fi antiinflamatorii, antiseptice și un neașteptat de bun remineralizator, valorificate atent și cu răbdare au adus ameliorări și vindecări pentru acestă dureroasă afecțiune. Refacerea tesutului cartilaginos este un proces de durată și pretențios, care pune la grea încercare obișnuințele de zi cu zi ale suferindului deoarece va trebui, în…
Citește mai mult