Argiloterapia pentru Spondiloza anchilozanta

argila pentru sanatatea ta

Argiloterapia pentru Spondiloza anchilozanta

SPONDILOZA ANCHILOZANTĂ

Este o afectiune inflamatorie, dureroasa, care produce deteriorarea treptata a cartilajului ce acopera osul unei articulatii, cu scaderea flexibilitatii naturale a acesteia, favorizata de inaintarea in varsta, lovituri/vatamari, infectii si deficiente ale sistemului imunitar; Spondiloza anchilozanta , denumita si spondilita anchilopoetica sau Boala Bechterew, este o afectiune inflamatorie grava, cu o evolutie progresiva si indelungata, frecventa pe articulatiile vertebrale si sacro-iliace. Regasim printre cei suferinzi de aceasta boala cca 90% barbati cu varsta cuprinsa intre 20 si 40 ani; Cauzele imbolnavirii sunt necunoscute, dar s-a demonstrat ca este favorizata de: diferite infectii (cu precadere infectiile uro-genitale), ereditatea, frigul, umezeala,(fapt resimtit si de românii plecati in Anglia unde umezeala este crescuta) si traumatismele; Simpotmele sunt multiple si pe faze evolutive: dureri de coloana vertebrala, nevralgiile intercostale si sciatice, apoi subfebrilitatea, astenia, scaderea in greutate, etc.

Argiloterapia

Proprietățile argilelor terapeutice de a fi antiinflamatorii, antiseptice și un neașteptat de bun remineralizator, valorificate atent și cu răbdare au adus ameliorări și vindecări pentru acestă dureroasă afecțiune.

Refacerea tesutului cartilaginos este un proces de durată și pretențios, care pune la grea încercare obișnuințele de zi cu zi ale suferindului deoarece va trebui, în mare măsură, să renunțe la un stil de viață ce părea bun pentru o durată de timp pe care ar dorio cât mai scurtă. Fără să cunoască, bolnavul, organismul a dus o luptă grea în a găsi rezerve de minerale și oligoelemente, dar nu numai, în a păstra tesutul cartilaginos intact până la o ”nouă aprovizionare”. Cum stilul de viața a fost unul deficitar in privința consumului unor alimente cu conținut vital de minerale si oligoelemente ..rezervele sau epuizat și a apărut erodarea țesutului cartilaginos până la ..țesutul osos.

Pentru un rezultat cât mai timpuriu posibil în a ameliora durerile provocate de această afecțiune precum și de a reface țesutul cartilaginos terapia cu argile terapeutice intervine etapizat pentru a reda șansa unei vieți normale bolnavului.

Terapia va fi mixtă: externă și internă în prima etapă și apoi doar internă.

Alegerea argilelor pentru această afecțiune

În primul rând trebuie cunoscute proprietățile ce trebuie să le aibă argila aleasă:

  • conținut de argint
  • conținut de sulf
  • conținut de calciu
  • conținut de fier
  • conținut de sodiu, dar nu numai..

Un alt aspect al argilelor chiar și din aceiași clasă sau culoare este legat de dimensiunea ionilor și mineralelor conținute( afânarea), cunoscut fiind faptul ( de catre unii terapeuti) că absorbția mineralelor și oligoelementelor se poate realiza în tranzitul digestiv numai pentru o anumită dimensiune a formațiilor cristaline în care se află mineralele și oligoelementele. Una dintre argilele care au înregistrat rezultate bune în tratarea acestei afecțiuni este argila albastră Azzurra, fără a cunoaște în detaliu efectele altor argile roșii sau galbele, nu pot oferi detalii legate de efectul acestora in tratarea acestei afecțiuni, responsabilitate ce cade în sarcina celor care le promovează.

Cura externa:

consta in aplicarea cataplasmelor groase (căldute) acoperind toată suprafaţa dureroasă. Înainte de aplicare suprafaţa ce urmează a fi acoperită cu cataplasmă din argilă va fi spălată cu ceai de muşeţel sau cu apă calduţă; Cataplasmele vor fi acoperite cu o folie de celofan, si apoi cu tifon sau panză, menţinându-se 1 ora si 30-minute până la 2 ore. Apoi vor fi indepărtate prin spălare uşoară; Funcţie de vechimea afecţiunii se vor aplica( după posibilități) 2 sau 3 cataplasme pe zi la un interval de minim 2 ore intre ele. Rezultatele vor apărea dupa primele aplicaţii, insă rezultate notabile au aparut constant dupa 14-20 zile; Produsul special conceput pentru aceste afecţiuni este Argisal (CAS 01) , cataplasma ce conţine argilă albastră şi extract natural de salcie.

Beneficii imediate: Fiind unica argila albastră untoasă ce are păstrată intactă polarizarea mineralelor si oligoelementelor, acestea se vor absorbi în ţesutul cutanat cu un randament crescut faţă de argilele obişnuite, ambalate in recipiente din plastic sau care au avut prelucrare necorespunzătoare; Mineralele si oligoelementele vor hrăni ţesutul cartilaginos si vor atenua inflamarea ţesutului, incă de la primele aplicaţii, iar salicina va ameliora durerile acute; Pentru remineralizarea organismului si detoxifiere, tratamentul trebuie completat cu o cura interna.

Cura internă

Cura interna, va respecta indicațiile din argiloterapie la Cura Internă, și se va desfășura pe durata a 2 -4 luni, astfel 21 zile se consumă „lapte de argilă” cu pauză 7 zile, apoi ciclul se reia.

Refacerea ţesutului cartilaginos este un proces de durată, dar care va fi favorizat de aportul simultan al tuturor mineralelor si oligoelementelor prezente in argilă si necesare organismului, cum sunt: Ca, Ph, Mg, Fe, S, etc;

Pentru cura interna produsul recomandat este Azzurra – AAUR 01, 2 -4 buc. ce asigură necesarul pentru o durată de 2-4 luni.

Cura internă va fi insotită, pe toata durata, de un regim dietetic ce va conţine cu preponderenţă: preparate culinare din care nu vor lipsi: ouale, ficatul, uleiurile naturale, lactatele, produse de panificatie, varza, prune, mere, pere, struguri caise, morcov, spanac, ceapa verde; Vor fi excluse, datorită efectului de bolcare a absorbției mineralelor: dulciurile, cafeaua, bauturile carbogazoase (cofeinizate) si produsele derivate din acestea; De asemenea vor fi programate minim o sedinta pe zi de 30 minute expunere la soare si imediat ce se poate, plimbări în aer liber de minim 300-500 metri; Vor fi evitate situaţiile care provoacă stres si stări emoţionale puternice( consumă calciul);

Beneficii: remineralizare organism si implicit refacerea tesutului cartilaginos Argiloterapia si nu numai sunt imperios necesare a fi aplicate imediat mai ales in cazul cifozei dorsale. Modificarile coloanei conduc, in timp, la alterarea activitatii intregului aparat locomotor, a miscarilor respiratorii, care vor conduce la modificari ale metabolismului, ale echilibrului glandelor endocrine sau ale sistemului nervos. Activitatea si dezvoltarea organelor interne sunt modificate; Rezultatele tratamentului se vor simti dupa primele aplicatii, argila albastra a inregistrat rezultate spectaculoase in tratarea acestei afectiuni, au fost „puse pe picioare” chiar si persoane de 70 de ani dupa numai 14 zile. Argila albastra Azzurra demonstrând astfel o bună eficacitate chiar si pentru vârste înaintate unde alte tratamente dau rezultate după un timp mult mai indelungat.

Pentru comenzi: tratamente@argiloterapie.ro sau: aici

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *