argiloterapia pentru afectiunile tiroidei

argila pentru sanatatea ta

argiloterapia pentru afectiunile tiroidei

Tiroida este o glanda in forma de fluture care poate fi simtita la baza gatului, chiar sub laringe. Cei doi lobi ai tiroidei (aripile „fluturelui”) se afla de o parte si de alta a traheei.
Glanda tiroida produce si depoziteaza hormon tiroidian, care deseori mai este cunoscut si sub numele de hormonul metabolic al corpului.
Printre alte acțiuni ale sale, hormonul tiroidian stimulează enzimele care combina oxigenul si glucoza, un proces care creste rata metabolismului bazal si producerea de căldura a organismului. De asemenea, hormonul ajuta la menținerea tensiunii arteriale, reglează creșterea tisulara si dezvoltare, este foarte important pentru dezvoltarea scheletului si a sistemului nervos. Joaca un rol important si in dezvoltarea sistemului reproducător.

Afectiuni frecvente

Tiroida poate functiona gresit in trei moduri:
– poate elibera prea putin hormon tiroidian, determinând apariția unei afectiuni cunoscute sub numele de hipotiroidism (tiroida nereactiva)
– poate elibera prea mult hormon tiroidian, rezultând o afectiune numita hipertiroidism (tiroida supraactiva)
– țesutul glandular poate creste excesiv, determinând aparitia de noduli, mici tumefieri la nivelul glandei. Majoritatea nodulilor sunt nepericuloși, dar unii dintre ei pot fi canceroși.
De fapt, unul din zece noduli tiroidieni este canceros. Si se estimează ca aproximativ 1% din cancerele diagnosticate este cancer tiroidian.
Nodulii tiroidieni
Cu dimensiuni cuprinse intre un milimetru si câțiva centimetri, nodulii tiroidieni in sine nu reprezintă o boala. De fapt, se estimează ca unu din zece oameni va dezvolta
noduli tiroidieni la un moment dat de-a lungul vieții. Totusi, nodulii indica prezenta unei probleme ale tiroidei si ar trebui evaluați daca sunt descoperiți.
Majoritatea nodulilor sunt proliferări benigne, discrete ale celulelor tiroidiene, care nu funcționează ca țesutul tiroidian normal.
Alti noduli se dovedesc a fi simple chisturi. Totuși, exista un risc ca un nodul tiroidian sa fie canceros – cam 10% dintre noduli sunt canceroși – deci este important ca acești noduli sa fie evaluați de un medic.
In timp ce majoritatea nodulilor nu determina apariția unor simptome, nu sunt niciodată detectați si sunt inofensivi, unii pot fi destul de mari pentru a presa traheea si a determina dificultăți de deglutiție sau tuse. Un nodul poate deveni, de asemeni, supraactiv, suprimând restul glandei si determinând hipertiroidism.

Argiloterapia cu argila Azzurra

Afecțiunile tiroidei se pot trata doar prin argiloterapie sau in paralel cu medicația alopata. Argiloterapia va consta in cura interna si exerna si nu are efecte adverse fiind un remediu naturist 100%.

Cura interna va fi de durata 2-3 luni si va fi urmata conform indicatiilor din prospect, de regula 2-3 cani/zi cu lapte de argila, respectandu-se cu strictețe regimul dietetic asociat argiloterapiei prin cura interna.
Cura externa va fi urmata, 1-2 luni, in paralel cu cea interna, prin aplicare de cataplasme gata preparate din produsul Azzurra Epiderma sau Argisal daca afecțiunea tiroidei se afla in faza dureroasa. Cataplasmele se vor aplica 1-2 pe zi, acoperite cu folie si se vor menține cca 2 ore, dupa care se vor îndepărta prin spalare usoara. Functie de debutul afecțiunilor tiroidei, argiloterapia cu argila Azzurra elimina nodulii tiroidieni in 2-3 luni salvand bolnavii de la extirparea tiroidei si dependenta de eutyrox pentru tot restul vietii.

Mărturii

Vreau sa va aduc de stire ca am folosit Argila Albastra pentru tratamentul unui nodul Rece Tiroidian (Tiroidita subacuta, cu nodul Ecografic rece, de 4/3,5 cm).

Pacientul prezenta simptomele unei Hipertiroidii fruste. Bineînțeles i-am recomandat sa urmeze tratamentul endocrinologic recomandat de specialist, si in plus am administrat tratament complementar (adjuvant) cu Argila Albastra.
Am folosit Argila in cura externa (cataplasme, aplicații externe cu pasta de argila albastra [exista gata preparata in farmacii si magazinele specializate, PAAR-01], 30-60min., zilnic pe nodulul tiroidian, timp de 20zile. Nodulul tiroidian rece de 4/3,5 cm, prin aplicații zilnice de pasta cu Argila Albastra s-a redus la jumătate 2/1cm in 20 zile).

De asemenea am administrat si intern Argila Albastra concomitent cu aplicația externa.

Astfel:

Primele 3 zile Apa de pe Argila (2 lingurițe de argila albastra la 100 ml apa plata, amestecata seara, iar dimineața bauta pe stomacul gol, doar apa de pe argila); Următoarele 17 zile Laptele de Argila (adica 2 lingurițe de argila albastra la 100 ml apa plata, amestecata seara, iar dimineața băut tot amestecul).

Cu stima Dr. Dan Mihai Rusu.

Tratarea unei HIPERTIROIDI POSTPARTUM

Buna ziua domnule Covaciu. va rog sa-mi spuneti daca argila ma poate ajuta in tratarea unei colpite si candida (acesta este diagnosticul) cu care m-am ales după naștere. de asemenea va rog sa-mi indicați si tipul de argila pe care sa-l folosesc si cum sa fac tratamentul. Acum câteva luni v-am cerut recomandări pentru tratarea unei hipertiroidii postpartum de care m-am vindecat. VA MULTUMESC FOARTE MULT.(P. Veronica)

Tratamentul preventiv cu argila

Deoarece afecțiunile tiroidei se dezvolta in timp si simptomele ei sunt cel mai adesea interpretate ca fiind cauzate de stres si oboseala, in cele mai multe cazuri tratarea afecțiunilor s-a făcut târziu iar cei mai multi bolnavi au rămas fara tiroida fiind dependenți pentru toata viața de eutyrox (hormoni de sinteza).
Argiloterapia cu argila Azzurra in faza preventiva se poate realiza usor prin aplicarea de cataplasme sub barbie pe zona tiroidei acoperita cu folie, mentinuta cca 2 ore si apoi indepartata prin spalare usoara. Se vor aplica 1-2 cataplasme pe zi timp de 2 saptamani odata la 4-6 luni, de asemenea in paralel se va urma o luna de cura interna, prin consumul unei cani cu lapte de argila, produsul recomandat fiind Azzurra cod AAUR 02. Tratamentul astfel aplicat asigura sanatatea tiroidei eliminand posibilitatea formarii chisturilor sau nodulilor tiroidieni; Desigur cura interna asigura organismului pe langa iod si celelalte minerale esentiale unui metabolism optim cum sunt Ca, Fe, Ag, S, Si, Zn, Cu, Mg, K, etc, printre altele se va regla tranzitul digestiv printr-o drenare a toxinelor din colon si intestine.

Pentru comenzi și indicații terapeutice cere ajutor la tratamente@argiloterapie.ro.

IOAN Covaciu

25.02.2023 www.argiloterapie.ro  

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *