Efect optim al argilei în detoxifierea organismului

argila pentru sanatatea ta

Efect optim al argilei în detoxifierea organismului

Pentru a realiza cât de benefic este pentru organism mecanismul complex prin care argiloterapia realizează detoxifierea organismului este important să cunoaștem câteva cauze prin care nivelul toxinelor în organism este crescut.

  1. Mediul în care viețuim

Fie că suntem la locul în care ne desfășurăm activitatea profesională sau în care locuim, acestea sunt expuse constant poluării. Nu trebuie să locuiți în intersecții cu aglomerație mare ca să puteți observa câte pulberi se așează pe pervazul geamurilor pentru a realiza că acele pulberi le inspirați zilnic. Astfel că dacă la o investigație medicală veți afla că nivelul metalelor grele este crescut în sânge să nu vă mire de ce sunt așa crescute.

  1. Hrana, solidă sau lichidă

Eforturile industriei alimentare de a păstra un timp cât mai lung alimentele comestibile a făcut să se producă conservanți mai puternci în lupta cu bacteriile. Astfel că dacă produsele alimentare chiar preparate corespunzător să conțină conservanți la consumare. Astfel parte din bacteriile necesare unui bun tranzit digestiv sunt anihilate de către .conservanți, iar parte din substanțele conservantului sunt absorbite în organism. Unele fructe și legume sunt acoperite cu un lac ce suprimă deshidratatea și blochează accesul bacteriilor păstrându-le mult timp ”proaspete”, numai că dacă nu sunt spălate suficient de bine înainte de consum…

  1. Acțiunea mediului exterior asupra pielii

Fie că avem în vedere actiunea temperaturii, apei ( abur, vapori, lichidă) radiațiilor solare sau  a celor emise de echipamentele electrice ( unde electromagnetice, radiofrecventa, etc) a temperaturilor scăzute, efectul lor constant duce la erodarea epidermului. Produsele cosmetice ce conțin oxizi de plumb ( un bun fixant al culorilor) și alte asemenea deschid ușa pentru accesul prin porii pielii a toxinelor în organism.

Fără a mai enumera alte cauze ce duc la un nivel crescut al toxinelor în organism cu efecte dintre cele mai nedorite voi enumera acum principalele căi prin care argiloterapia intervine salvator în a elimina efectele toxinelor și a drena organismul de toxine, inclusiv metale grele.

Principala formă prin care survine detoxifierea prin argiloterapie este cura internă cu ”laptele de argilă”. Concret dacă veți consuma periodic o cana de apă în care ați diluat o linguriță cu argilă terapeutică aceasta va duce în scurt timp la rezultate neașteptat de bune ale analizelor medicale care arată eliminarea metalelor grele din sânge, dar nu mai. Prin această procedură se asigură și o remineralizare a organismului funcție de argila folosită.

Pentru eliminarea efectului nociv asupra țesutului cutanat, funcție de gravitatea afectării acestuia, se pot efectua combinat băi active în apă cu argilă combinate cu împachetări ale zonelor afectate și obligatoriu măști decapante aplicate tenului și chiar măști capilare (scalpul fiind marea poartă a toxinelor spre organism) pentru a evita cât mai mult calviția.

Pentru detalii legate de o argiloterapie personalizată cere ajutor la tratamente@argiloterapie.ro.

Argiloterapeut

IOAN Covaciu

office@argiloterapie.ro 

19.02.2023 www.argiloterapie.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *