Reumatism articular, guta

argila pentru sanatatea ta

Reumatism articular, guta

La primul semn se recomandă de urgenţă un consult medical, deoarece aceste dureri pot fi cauzate în principal de reumatism, reumatism articular acut, artrita, guta etc. Reumatismul, pe scurt este o afecțiune localizata la nivelul aparatului locomotor, in special la nivelul articulațiilor si la nivelul aparatului cardio-vascular.Cauze: alimentaţie necorespunzătoare (rezultând mult acid uric), disfuncţie a rinichilor, toxine acumulate în organism, consum insuficient de lichide. Reumatismul acut, cea mai temută formă a bolilor reumatismale, afectează în mai toate cazurile inima. Boala începe cu o infecţie a căilor respiratorii superioare, apoi după două săptămâni se manifestă prin febră, frisoane, ameţeli, greaţă, vărsături. Boala se localizează cel mai des la mâini picioare şi genunchi, pielea zonelor afectate devine subţire, palidă, lucioasă şi fără viaţă.

Argiloterapia

constă în cura internă cu apă argiloasă pentru detoxifierea organismului minim 21-25 zile. Se vor consuma 2 cani de apă argiloasă, de regulă seara si dimineaţa cu 30 minute înainte de mesele principale. In cazul gutei consumul de „lapte de argila” (apa argiloasă) va crește la 3 cani pe zi şi vor fi completate la minim 2,5-3 litri de lichide/zi , acestea vor ajuta la eliminarea rapidă a acidului uric reducând astfel riscul la care sunt supuşi rinichi in această perioadă.

Cura externă va fi mixtă: băi cu apă argiloasă, preparată din 1 kg de argilă (Azzurra Thermae) care se dizolvă în apa la o temperatură de 37-38 grade Celsius în cada de baie. Se vor efectua 10-15 ședințe de cel puţin 20–25-minute fiecare; Ameliorarea rapida a durerilor articulare se face prin împachetări cu cataplasme din argilă albastră cu extract natural de salcie gata preparate: Argisal , acestea vor fi aplicate in strat gros si caldute direct pe zonele inflamate acoperite cu o folie de nylon sau celofan si mentinute 1 ora -1 ora si 30 minute; Vor fi aplicate 3 asemenea împachetări pe zi.

Regimul igieno-dietetic va fi unul bogat in fructe si legume evitandu-se laptele, daca este vara atunci un sfert de kg de cireșe ,vișine sau chiar compot sau suc de cireșe/vișine elimina atacurile de guta. Programul zilnic va cuprinde bai de soare evitând frigul, umezeala, surmenajul, efortului intelectual, traumele psihice, stările conflictuale, alte asemenea. Odată cu atenuarea manifestărilor se va trece la mobilizarea articulaţiilor pentru a se evita anchilozele, atrofia musculară şi osteoporoza de inactivitate.

Produse necesare:

Cura interna: Azzurra (AAUR 01): 1 buc., Băi minerale: Azzurra Thermae ( BAAR 01): 5 buc. împachetări:  Argisal CAS 01: 3 buc.

Produsele pot fi comandate de AICI

Pentru alte detalii scrie-ne la tratamente@argiloterapie.ro.

Site in construcție

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *